BIOGRAFIE

Ester Naomi Perquin (1980) groeide op in Zeeland en woont sinds 2001 in Rotterdam. Ze volgde schrijfonderwijs in Amsterdam en werkte jarenlang als gevangenisbewaarder om dat te kunnen betalen. In 2007 debuteerde zij bij Uitgeverij Van Oorschot met de dichtbundel Servetten halfstok. In 2009 volgde Namens de ander. Voor haar werk ontving ze onder meer de Anna Blamanprijs, de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs en de J.C. Bloemprijs. Begin 2012 verscheen haar bundel Celinspecties, over het leven achter tralies. Deze bundel werd bekroond met de VSB Poëzieprijs 2013. 

Perquin schrijft naast gedichten ook essays en korte verhalen, geeft workshops en masterclasses en was drie jaar columnist voor De Groene Amsterdammer. Haar columns zijn verzameld in Binnenkort in dit theater en in 2014 uitgegeven bij Uitgeverij Van Oorschot. Ook zijn haar eerste drie bundels in één band verschenen onder de titel Jij bent de verkeerde - en alle andere gedichten tot nu toe (2016).

Ester Naomi Perquin leverde bijdragen aan onder meer De Gids, Trouw, De Volkskrant en NRC. Ze co-presenteert en programmeert De Nacht van de Poëzie in Utrecht. Met grote regelmaat draagt ze haar werk voor op festivals in binnen- en buitenland. Sinds maart 2015 is Ester Naomi Perquin daarnaast de vrijdag-presentator van het VPRO programma Nooit meer slapen op Radio 1, waar ze uiteenlopende gasten interviewt over hun leven en werk.

In de Verenigde Staten verscheen eind 2016 The Hunger in Plain View, een ruime selectie uit Ester Naomi Perquin’s gedichten, uitgegeven door White Pine Press in een vertaling van David Colmer. Begin 2017 verscheen haar nieuwe bundel Meervoudig afwezig bij Uitgeverij Van Oorschot.